ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd
To Score Best Cheap 7 Places Nike Sale Shoes On 3RqL4Ac5Sj

VrouwOnline.nl - 24 oktober 2010

ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd

Je bent hier: Home > Health > Hoe gezond is ‘rode’ biefstuk?

Health

Is het verstandig om biefstuk te eten die redelijk rood is, qua calorieën en verbranding of is rood vlees juist slecht voor je lichaam?

Max Max Air Nike Air HerenschoenenBe HerenschoenenBe Nike Nike b7y6fg

Ik let namelijk de laatste tijd op mijn eten, wil gezonder leven en eet ook regelmatig vis (deed ik voorheen nooit).

Coach Anja
In principe is biefstuk mooi mager vlees. Je kunt het bakken in de oven, grillen op de grill of barbecue en zowel warm als koud (na bereiden, bijv. op een broodje) eten. Maar biefstuk kan op diverse manieren bereid worden, zoals je gevraagd wordt in een restaurant: rare, medium of well-done. Als je voor ‘rare’ of ‘medium’ gaat, valt je biefstukje onder de noemer rood vlees. En daarmee moet je wel oppassen.

Coaching
Rood vlees eten (of je nu varkens- of rundvlees kiest) hoeft geen probleem te zijn, maar ook hier geldt: alles met mate. Er zijn namelijk onderzoeken gedaan die aangeven dat een te hoge inname van rood vlees het risico op darmkanker verhoogt. Het Voedingscentrum adviseert om niet vaker dan vijf keer per week rood vlees te eten.

Die aanbeveling heeft overigens nog een andere reden: het gehalte aan verzadigde vetten in vlees. Verzadigde vetten zijn de ‘verkeerde’ vetten. Neem je elke dag een flinke portie (een redelijke portie is 100/150 g), dan verhoog je hierdoor de kans op hart- en vaatziekten.

Tips
– Kies zowel voor rood als wit vlees (kipfilet, kalkoen)
– Sla ook zeker vis niet over: de aanbeveling is 2 x in de week, waarvan 1 keer vette vis (makkelijk ezelsbruggetje: vis met een ‘a’ erin is vette vis, zoals haring).
– kies ook 1 of 2 keer in de week voor een vega-dagje. Je hoeft niet elke dag vlees en zo kun je iets meer betalen voor een biologisch lapje of een diervriendelijk(er) alternatief.
– Vegaburgers en andere vleesvervangers hebben tegenwoordig ook alle goede stoffen van vlees in zich. Je kunt hier dus prima mee variëren.
– Pas op met te grote porties
– Kies vaker voor mager vlees (hamlap, varkensoester) dan voor vet vlees (worst, gehakt)
Plan
Wil je nog meer weten over vlees? Bij het Voedingscentrum kun je de vleeswijzer downloaden of bestellen. Handig voor in de keuken!

Shoppen is altijd een goed idee! Scoor hier de leukste jurkjes:Air Dames Officiële Schoenen Kopen Favoriete 1 Nike Max Aanbieding kXuwOPZiT

€ 49,95 My Jewellery ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd
€ 260,00 Ba&Sh ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd
€ 109,95 Scotch & Soda

ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd

€ 39,95 My Jewellery ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd
Powered by Fashionchick.nl
Deel dit artikel
ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd
ZwartWehkamp Sneakers Klein Jill Calvin Jeans QrstChd